Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningar planerar massiv manifestation

På måndag träffas Södertäljes idrottsklubbar för att planera en ny antivåldsmanifestation. Inbjudan till mötet har gått ut till föreningar, skolor, representanter från kommunen och polisen.

Bakom inbjudan står SBBK, SSK och Assyriska föreningen, som också arrangerade kampanjen Stå upp för Södertälje.

– Vi måste diskutera vem som ska göra vad, vilka trådar vi ska dra i och vart vi ska börja. Vi måste dra i gång det största i alla fall, säger Mika Branestam, ordförande i SBBK.

Förhoppningarna är att få ihop ett stort demonstrationståg som ska gå genom stan. Men än så länge är idéerna fler än de konkreta planerna.

– Det skulle vara roligt om alla klär ut sig till fotbollspelare, hockeyspelare eller volleybollspelare, säger Mika Branestam.

Ett förslag har varit att hålla manifestationen i samband med Valborg. Men det förslaget har kritiserats eftersom kampanjen riskerar att krocka med många andra aktiviteter.