Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förebyggande arbete är A och O

Jag läste (LT 24 februari) att man beslutat sig för att ta itu med våldet och brottsligheten här i stan. Bra! Något de flesta Södertäljebor efterlyser. Men att rikta in sig på fler poliser och fler brottsutredare som skyndar på processen kommer knappast att lösa problemen.

Det är inte resurser efter att brotten har begåtts som håller kriminaliteten nere. Inte heller fler poliser under tiden som brott begås någonstans i Södertälje. Det är förebyggande verksamhet som gäller och det vet alla.

Vi vuxna har brustit i vår roll som fostrare av våra barn. Det gäller alla, såväl ”svensk” som ”utländska”. Men faktum är att de brott som nämns i artikeln gäller i majoritet de ungdomar som har färsk invandrarbakgrund och de vuxna som även de har fostrats i länder utanför Norden. När man kommer hit som flykting blir man bemött på ett sätt som tar ifrån individen allt eget ansvar.

Du får aldrig kämpa för att acklimatisera dig i ditt nya land. Du servas med allt till en början. Sedan lämnas du ensam till att klara dig utan stöd från samhället i form av arbetskamrater, sociala myndighetspersoner, redan trygga svenska medborgare etcetera. Det är ett kravlöst, respektlöst och ansvarslöst mottagande av myndigheterna. Du får och uppmuntras att behålla alla dina traditioner hemifrån. Det gäller attityder, politik, religion, tradition, normer och värdegrunder. Dessa krockar ofta totalt med det svenska.

Vilka tar smällen och vilka drabbas hårt när det går fel. Självklart brottsoffren!

Jag menar inte att våra invandrare ska ge upp sina traditioner bara för att de har tagits emot i Sverige men det måste finnas supertydliga rutiner och regler som ska gälla alla medborgare i Sverige. Här har föräldrarna ett enormt ansvar.

Om du vill att ditt barn ska få växa upp i Sverige så måste du också låta ditt barn få ta ansvar för att vara delaktig i det svenska samhället. Jag är inte fiende till våra

invandrare/flyktingar men jag är oerhört kritisk till det beteende som finns.

A.W.W

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel