Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Före detta elitserietränare klar för SSK:s damer: "Känns verkligen spännande"

SSK har gjort klart med en ny tränare för damlaget i division 1. Den före detta elitserietränaren Björn Pettersson tar över laget.

SSK-damernas nya huvudtränare heter Björn Pettersson och kommer närmast ishockeyförbundet där han varit hockeykonsulent, med ansvar för 40 föreningar i norra Stockholm och Uppland, de senaste tolv åren.

- Jag har 44 års erfarenhet som hockeytränare där jag har tränat allt från hockeyskolan till TV-pucken, A-lag, damlag och camper, berättar han i ett pressmeddelande.

- Det känns verkligen spännande att vara en del i utvecklingen av både dam- och flickhockeyn i SSK tillsammans med övriga ledare i verksamheten.

I sin biografi för förbundets hemsida berättar Pettersson bland annat att han tränat Timrå IK:s A-lag på 80-talet samt att han ledde AIK:s 84-pojkar, ett lag han tränade i tio år, till SM-guld för 16-åringar.

Förra säsongens huvudtränare Roy Bergström blir kvar i laget som assisterande tränare, skriver SSK i pressmeddelandet.