Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förbundskaptenen hoppas på Kling Baptiste

Förre Södertäljebon Tom Kling Baptiste springer i helgen för det svenska landslaget i Nordenkampen. Siktet är inställt på en plats i inomhus-VM i Portland i mars.

Sveriges trupp till inomhus-VM i friidrott ser ut att bli liten. I helgen jagar flera svenskar kvalgränsen i Nordenkampen i Växjö, där Susanna Kallurs comeback i landslagsdräkten är det stora dragplåstret.

- Jag har förhoppningar om att någon ska klara det, säger förbundskapten Karin Torneklint, och pekar bland andra ut Huddingesprintern Tom Kling Baptiste, uppväxt i Södertälje, som en av de som kan klara kvalgränsen.

- Odain Rose var till exempel bara tre hundradelar från kvalgränsen på 60 meter när han sprang på 6,68 i Malmö häromveckan. Och då höll han ändå på med lite segergester och sånt. Tom Kling Baptiste har sprungit på 6,71 och är inte heller långt borta, säger Torneklint.

Bland övriga som är ute efter en VM-biljett märks Angelica Bengtsson, som trots fjolårets brons i inomhus-EM och fjärdeplatsen i VM inte är kvalificerad. Damernas stavhopp ser ut att bli en av höjdpunkterna i Växjö, där finländska underbarnet Wilma Murto finns med i startfältet. 17-åringen satte nyligen nytt juniorvärldsrekord när hon klarade VM-kvalgränsen 4,71 – en centimeter högre än Bengtssons svenska rekord.

Andreas Otterling, som tog brons i längd inomhus-EM, tävlar också i Nordenkampen och måste hoppa hela 8,18 för att fixa en VM-plats.