Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förbundet svarar på strejkhotet: "Hoppas man avvaktar"

I går meddelade regionsdomarförbundet öst att man går ut i strejk från och med fredag. Nu svarar svenska ishockeyförbundet region öst, som hoppas att det inte behöver bli någon strejk.

Över 200 domare inom region öst kommer att gå i strejk från och med fredag enligt domarförbundet.

Problemet är att man inte kommer överens om avtal gällade arvode, försäkringar och samarbetsformer för domarna på division 2-nivå och nedåt.

Men nu kommer Ishockeyförbundet region öst med sitt svar angående strejken.

– Regionsdomarföreningen öst verkar ha uppfattat det som att vi inte vill samarbeta, det stämmer inte. Vi är beredda att sitta ner och titta över villkoren. Med tanke på att de hotar med strejk har vi bjudit in till samtal med domarnas representanter nästa vecka för att försöka undvika den här situationen som är negativ för alla, både spelare och domare, säger Thomas af Bjur, ordförande i Sörmlands ishockeyförbund.

Han hoppas att man nu väntar med att gå ut i strejk

och att man kan hitta en gemensam lösning nästa vecka.

– Jag vet inte än hur de ställer sig till det här. Men vi hoppas att det innebär att man avaktar den här strejken tills vi hunnit tala och att man inser att det här är en process som tar tid, säger Thomas af Bjur.