Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förbundet kan lämna Södertälje efter branden

På torsdag är saneringen av  Syrianska-Arameiska ungdomsförbundets utbrända lokaler tänkta att börja. Men förbundsordförande Jonathan Varli är osäker på om en kommer flytta tillbaka.

Över tre intensiva veckor har gått för Syrianska-Arameiska ungdomsförbundet sedan den anlagda branden där deras kontorslokaler totalförstördes.

– Vi är mitt inne i en stor redovisningsperiod och även om mycket är sparat i molnet så har saker och ting man förberett försvunnit. Då tar det mycket extra tid. Men vi har bestämt att ingenting kommer få sätta bromsklossar för vår verksamhet, säger Jonathan Varli, förbundsordförande.

Han berättar att fastighetsägaren erbjudit dem en ny lokal i samma byggnad, men just nu jobbar de hemifrån. På torsdag är de lovade att lokalen ska börja saneras.

– Vi har inte fattat beslut om vi ska vara kvar. Vi måste tänka på förbundets säkerhet.

Han säger att minsta lilla indikation på att något liknande skulle kunna hända igen så kommer det nationella ungdomsförbundet flytta sitt huvudkontor. Kanske från Södertälje.

– Om vi flyttar så är det för att det ska få stå säkert.

Ungdomsförbundet har inte blivit utsatt för några fler brott sedan branden.

– Men vi har aldrig blivit hotade tidigare och därför blir vi extra osäkra på vad det här betyder. Vi har inte förstått vad deras syfte var.