Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förändrad arbetsmarknad ställer nya krav

Annons

Man kan nog misstänka att det mullras rätt ordentlig i LO-borgen. Ordföranden och förbundsdirektören i fackliga Civilekonomerna skriver på DN Debatt (9/7) att kollektivavtalen måste moderniseras. ”Ny flexibla lösningar försvåras av kollektivavtal som är skapade för gamla arbetsmiljömodeller. I dagens komplexa värld fungerar det inte längre med lösningar för alla. Men det är just så som dagens kollektivavtal är byggda”, skriver de två. Civilekonomerna är ett av Saco:s 23 förbund och har 44 000 medlemmar. Nu sticker man ut hakan ordentligt och vill öppna upp kollektivavtalen för fler individuella lösningar. Bland annat vill man kunna anpassa till människors olika livsfaser och kunna byta olika förmåner mot varandra, vilket försvåras av dagens kollektivavtal.

Individuella lösningar är inte något som är populärt hos LO. Med tanke på att det – enligt Medlingsinstitutet - finns 670 olika kollektivavtal på svensk arbetsmarknad så varierar det förvisso en hel del i hur stelbenta de är.

Individuella lösningar är inte något som är populärt hos LO. Med tanke på att det – enligt Medlingsinstitutet - finns 670 olika kollektivavtal på svensk arbetsmarknad så varierar det förvisso en hel del i hur stelbenta de är. Men skall de fackliga organisationerna också i framtiden vara relevanta för sina nuvarande och kommande medlemmar så måste man ta hänsyn till hur verkligheten ser ut. ”Arbetsmarknaden håller på att förändras i grunden. Uppdragen och arbetsuppgifterna blir mer komplexa. Roller går in i varandra. De är inte lika klara och tydliga som förr. Globaliseringen fortsätter och vi förväntas vara uppkopplade dygnet runt och vara tillgängliga för personer i andra tidszoner. Ny teknik gör det möjligt och många gånger önskvärt att ställa upp på obekväma arbetstider. Att kunna arbeta utanför sin egen tidszon har blivit en förutsättning”, skriver de två debattörerna. 

Att belöna prestationer och att skärpa lönebildningsprocessen är två andra punkter som lyfts fram i debattartikeln. Det är nog tyvärr så många gånger att den chef man förhandlar lön med inte har mandat att just sätta lön. Eller att det är oklart vad som skall gälla i löneprocessen. Här vill de två skärpa kollektivavtalen. De vill också utkräva ett tydligare ansvar när det gäller kompetensutvecklingen. Det gäller både individens eget ansvar men också ledarskapets. Teknikutveckling och nya regelkrav gör att arbetsgivarna ställer nya krav på kompetens. Här finns det mycket att arbeta med. Skall fack och arbetsgivare fortsätta att ta sitt ansvar när det gäller samhällsutvecklingen krävs nytänkande, menar debattörerna. ”Rädsla för att tappa privilegier som tagit årtionden att förhandla får inte stå i vägen för att vi ska kunna vara med och driva utvecklingen framåt. För att kunna möta förändringarna vi har framför oss krävs att parterna på arbetsmarknaden förnyar kollektivavtalen i grunden”, avslutar de två sin artikel. Det finns anledning att hålla med.

Sven Erik Jansson 

Annons