Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föräldrarna tar strid för sina barn

Fyra miljoner ska sparas på en förskoleverksamhet där inget mer går att spara.
– Så stora omvälvande förändringar som nu diskuteras kommer att få katastrofala följder, menar Henrik Stridsman som i kväll deltar i ett stormöte där föräldrarna ska mobilisera för att stoppa neddragningarna.

Farhågorna och frågorna är många kring de nya besparingskrav som drabbat förskoleverksamheten i Järna, med indragna tjänster och förslag om nedläggning av förskolan Grodan, som följd.

I ett försök att ena Järnas föräldrar i frågan anordnas i kväll ett stormöte på Ljungbackens förskola, initierat av föräldrar till barn på Grodan.

– I Järna förekommer flera olika aktionsplaner just nu och syftet med mötet är dels att vi vill presentera vad vi föräldrar på Grodan gör och hur långt vi kommit, dels vill vi uppnå en gemensam strategi för hur vi ska gå vidare, säger föräldern Helena Fredriksson.

På knappt en vecka har dessutom nästan 500 personer skrivit på ett upprop för att rädda Järnas förskolor.

Genom att skriva på uppropet visar man även sin oro för att politikernas agerande riskerar att göra Järna både mindre attraktivt som bostadsort och som arbetsplats för förskolepersonal.

– Vi tror inte att lokalpolitikerna är de vi ska vända oss till i den här frågan utan vi väljer de ett steg högre upp eftersom det är de som fördelar ut pengarna till nämnderna, säger Helena Fredriksson, en av de engagerade föräldrarna.

Utöver uppropet på nätet ligger nu också namninsamlingslistor i flertalet av Järnas butiker.

Läs mer i tisdagens papperstidning.