Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

För otryggt att öppna fritidsgården

Efter helgens vandalisering på fritidsgården i Järna är det lugnt i området. Men i Geneta vågar man inte öppna gården än. Torget måste bli säkrare, menar Lars Åkerblom.

Det var i fredags som en grupp ungdomar från Södertälje vandaliserade fritidsgården i Järna sedan de nekats att komma in. Polis kallades till platsen och fritidsledarna beslöt att hålla resten av ungdomarna inomhus.

Ingen skadades men en ruta krossades i oroligheterna. Lars Åkerblom, kommunens samordnare på Ung fritid, säger att de avvisade personerna ställt till med bråk tidigare.

– Det har visat sig att det inte går att ha de där. Vi måste se till att personalen har en säker arbetsplats.

Gården höll öppet hela helgen och enligt Åkerblom finns inga planer på att stänga. I Geneta har fritidsgården däremot varit stängd hela mars månad. När man kan öppna är ännu osäkert.

– Det är inget vi önskar, men det är inte så tryggt vid Geneta torg att jag känner att vi kan ha en verksamhet för barn och ungdomar, säger Åkerblom.

Kulmen på en tids oroligheter kom när en ung person greps i slutet av februari för att ha burit en kniv.

– Personen hade den inte uppe och viftade men man påträffade kniven vid visitation, säger Lars Alvarsson på polisens ungdomsgrupp.

Ung fritid följer utvecklingen tillsammans med polisen. Ambitionen är att öpnna fritidsgården så snart det är möjligt.