Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

För ett Södertälje som håller ihop – överallt

Oavsett var i kommunen du bor ska den lokala unika kvaliteten tas tillvara. Arbetet med en attraktiv stadskärna ska gå hand i hand med en stark utveckling i kommundelarna och landsbygden.

Södertälje innehåller både stadsbebyggelse, landsbygd och kommundelar med sina egna särarter. Vi vill värna och utveckla det. Alla delar av kommunen ska ha förutsättningar att växa och alla delar av kommunen ska kunna känna att den samlade kommunala organisationen stödjer och stärker varje del.

Vi förespråkar ett varsamt byggande av bostäder på landsbygden, där denna nybyggnation samtidigt tar hänsyn till omgivningens karaktär.

I målsättningen om 20 000 nya bostäder spelar givetvis byggande i kommundelarna en viktig roll. Både i de olika tätorterna och på landsbygden. Vi förespråkar ett varsamt byggande av bostäder på landsbygden, där denna nybyggnation samtidigt tar hänsyn till omgivningens karaktär.

Två viktiga och tunga investeringar för kommundelarnas utveckling är att bygga ut VA-kapaciteten och säkra möjligheten till bredband för alla. När det gäller bredband ska alla Södertäljes invånare ha fått möjlighet till bredband senast år 2022. Utbyggnaden har påbörjats och kommer att accelerera. Himmerfjärdsverket kommer att rustas för att möta framtidens krav på rening och vi anser att det är hög tid att de områden som i dag försörjs av reningsverk i Hölö och Mölnbo kopplas till det toppmoderna reningsverket. Det är bra både för miljön och för möjligheten till nya bostäder i Hölö och Mölnbo.

Hölö är ett gammalt stationssamhälle som lämpar sig ypperligt för en hållbar utbyggnad av både bostäder och samhällsservice. Hölö ska bli ett stationssamhälle igen. Vi kommer att öka trycket på stat och landsting för att få till stånd nödvändiga investeringar. Vi välkomnar även den positiva utvecklingen på Mörkö. Fler personer ska kunna bo och leva på ön.

Mölnbo växer just nu med både nya bostäder och investeringar i ny idrottshall samt upprustning av idrottsplatsen. Det är en viktig signal som kommer att locka fler barnfamiljer att vilja bo i kommundelen. Vi vill säkra ökad turtäthet med pendeltåget, bättre bussförbindelser och att Trafikverket kommer till skott med upprustningen av väg 57.

Järna är just nu inne i en utvecklingsfas. Intresset av att bygga bostäder är stort och vi vill skapa ett ännu mer attraktivt centrum med bostäder, handel, bibliotek och mötesplatser. Ljungbacken är i dag på många sätt en av Järnas viktigaste samlingsplatser med idrott, skolor och rekreationsområde. Vi anser att det här är kvaliteter som vi ytterligare kan stärka.

Tyngdpunkten i Enhörnas framtida bostadsutveckling bör ske i anslutning till Ekeby. Detta blev ännu tydligare när företaget som äger Underås nyligen kom in med en planförfrågan om en gradvis omvandling av området från grustäkt till bostadsområde. Det öppnar upp för spännande och nya möjligheter med attraktiva bostäder. Det leder oss också till att ompröva tidigare ställningstagande. Vi anser att det är angeläget att komma med ett högstadium och vill därför nu att utbyggnaden ska ske i anslutning till Vallaskolan.

En röst på Socialdemokraterna är en röst på såväl stad som landsbygd – på ett starkt samhälle som håller samman. En röst på en politik för en livskraftig utveckling i kommunens alla delar.

Björn Eriksson (S) Mölnbo

Johan Schönbeck (S) Enhörna

Susanne Bergström (S) Järna

Tomas Kullberg (S) Hölö

Boel Godner (S) kommunstyrelsens ordförande

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel