Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

För dyrt att gå på muggen?

Politikerna tvekar till att ta bort de offentliga toaletterna på gågatan. Trots att kommunen går back på dem.

Toan utanför Telgehuset skymmer sikten på gågatan och hindrar gångtrafikanterna. Det menar företagarna i Centrumföreningen som vänt sig till kommunen och vill att man tar bort båda offentliga toaletter som finns på Storgatan.

Som LT tidigare har skrivit tycker Centrumföreningen att det räcker med de toaletter som finns i Kringlan, Telgehuset, Tellushuset och Lunahuset.

– Problemet med att plocka bort båda toaletterna från Gågatan är att det efter galleriornas och varuhusens stängning på kvällen inte finns någon offentlig toalett

i centrum. Och det känns lite tveksamt. Det kanske räcker med att vi plockar bort en av dem, säger kommunalrådet och tekniska nämndens ordförande Ewa Lofvar Konradsson (MP).

Frågan var uppe på nämndens senaste möte men då togs inget beslut.

– Vi vill att frågan utreds lite ytterligare innan vi tar ställning. Dessutom vill vi också ha kommunala pensionärsrådet och handikapprådets synpunkter innan vi går till beslut, säger Ewa Lofvar Konradsson, som hoppas att ett beslut ska kunna fattas innan sommaren.

LT har tidigare skrivit att varje toalettbesök – som kostar fem kronor för den nödige – kostar kommunen 35 kronor, totalt 425 000 kronor årligen.

Tycker du att toaletterna på gågatan ska vara kvar? Skriv en kommentar.