Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Folkhemmet är i förfall

Klyftorna i vårt svenska samhälle ökar alltmer. Inte minst genom hur man beskattar invånarna.

Senare tiders påfund, som rut- och rotavdragen, är en av orsakerna till detta. Genom skattesystemets konstruktion genererar en hög inkomst högre avdrag på skatten.

Ett annat äldre och orättvist system är ränteavdragen. Ju lyxigare man bor, och därmed högre lån, desto lägre skatt.

Vår nuvarande finansminister Magdalena Andersson (S) vägrar ta itu med denna orättvisa. Ty så köper man väljarstöd i ett folkhem som för varje dag alltmer raseras – samtidigt som man hävdar demokratiska värden.

Ett annat litet, men ur principiell synpunkt viktigt beslut, har tagits mellan Telge bostäder och Hyresgästföreningen. Detta medför nu att vi hyresgäster nu drabbas av en avgift på 30 kronor i månaden som enligt de nämnda ska täcka kostnaderna för våra lekplatser.

Exempel: Byggnationen på Orrstigen är 53 år gammal, självklart har kostnaden för lekplatserna ingått i våra hyror under dessa år. Väl fungerande tvättstugor och lekplatser ska självklart finnas att tillgå i liknande områden, punktavgifter på tvättstugor och lekplatser som har med naturligt slitage att göra ska inte få förekomma. Det borde vara självklart för alla parter.

När det gäller lekplatsen på Orrstigen har jag under alla år sett hur denna till stor del frekventerats av den här belägna förskolan. En fråga till Telge bostäder Hur debiteras kostnaden för detta?

När brevet för denna avgift anlände misstänkte jag att det rörde sig om en bluffaktura, denna misstanke stärktes när jag såg att avgiften skulle börja gälla från och med första april. Jag uppmanar dessa ”bluffmakare” att detta må förbli ett aprilskämt.

Agerandet från den oheliga alliansen, Telge bostäder och hyresgästföreningen, där den senare ur ekonomisk synpunkt sitter i knät på den förra skapar inget förtroende. Dessa organisationer som vid sin tillblivelse skulle utgöra en möjlighet att få tillgång till ett drägligt boende och där Hyresgästföreningen skulle utgöra ett ekonomiskt och socialt skydd mot liknande påhopp på de lägre samhällsklasserna.

Att få uppleva detta förfall av institutioner skapade ur arbetarrörelsens tillblivelse är bedrövligt – ett folkhemsprojekt som var en förebild för många andra länder.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel