Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Folk hoppar över brogapet

Trafiken flyter nu på som vanligt efter att Mälarbron åtgärdats och öppnats. Men innan dess valde vissa att hoppa över det dryga meterbreda brogapet.

Strax eter 09-tiden ska Mälarbron ha fastnat med växande köer som följd.

– Bilar kommer körandes från Nygatan och fyller på köerna. Alla tror det är broöppning men faktum är att bron har fastnat, säger Södertäljebon Ingemar Moberg, som ser bron från sin balkong.

– Det har varit stopp i minst en halvtimme (läs sen niotiden). Det märkliga är att ingen finns där för att dirigera om trafiken, säger han.

Varken brandkåren eller polisen var informerade om brokaoset.

– Brandkåren är på besök här nu och varken de eller vi känner till att bron fastnat. Det var helt okänt för oss, säger polisens stationsbefäl.

När LT kommer på plats träffar vi en kvinna som var på väg till akuten.

– Jag svimmade hemma och begav mig av till sjukhuset, och så stoppas man här. Men jag fick i alla fall lite frisk luft, säger hon.

Tre män valde även att hoppa över det dryga meterbreda brogapet som öppnats innan bron körde fast i ett låst läge. En kvinna gjorde ett klättringsförsök, men ångrade sig och tog sig tillbaka upp på norra sidan.

Tekniker kom på plats och kunde åtgärda felet vid 10.30-tiden. Nu flyter trafiken på som vanligt.