Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Folk beter sig som svin – funderar på en gated community i Pershagen

Hamnpromenaden i Pershagen har blivit ett tillhåll för mängder av människor som parkerar på gräsmattor, spelar väldigt hög musik av icke uppskattad härkomst och blir väldigt "upprörda" (läs hotfulla) vid tillsägelse. I deras spår följer nedskräpning såsom fimpar, fågelfrön, pizzakartonger med mera.

Som en skänk från ovan har kommunen satt upp bänkar och bord, så nu kan man ha picknick i det gröna. Nästa steg är väl grillplatser och fotbollsmål så vi kan få fiskmåsarna att trivas ordentligt.

Det fiskas även en hel del. Då denna tidskrävande sport tar tid måste man ibland utföra sina behov– och det sker i närmaste buske. Inte så jättefräscht.

Polisen åker lamt förbi ibland men då inget brott begåtts kan de inget göra.

Jag som boende i Pershagen i snart sammanlagt 40 år är rejält trött på att människor måste bete sig som svin var de än kommer medan vi boende ska visa "respekt" mot dessa individer.

Även hastigheten på vägen ner mot sjön, som är 30-skyltad, har blivit en form av racerbana. Även där förekommer hotelser om man råkar påpeka körstilen.

Tankarna på en "gated community" spinner i huvudet. Men så får man väl inte tänka.

Grumpy old man

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare