Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Följde efter rattfyllot som körde på honom

När ett rattfyllo körde in i hans bil följde mannen efter. Nu döms den berusade föraren till fängelse.

I september förra året stoppade polisen en rattfyllerist på Birkavägen. Mannen blåste och visade sig ha nästan en promille alkohol i utandningsluften. Det brukar anses betyda att alkolhalten i blodet är ungefär dubbelt så hög.

Upprinnelsen till händelsen var att en man larmat polisen efter en incident vid ett trafikljus.

Mannen berättade för tingsrätten hur han satt i bilen och väntade på grönt ljus vid en korsning när han blev påkörd i sidan av en bil, som sedan körde in framför honom och stannade vid trafikljuset.

Mannen gick ur sin bil för att försöka få kontakt med föraren, som till på köpet pratade i telefon, men när det blev grönt körde denne vidare. Mannen ringde då polisen och följde efter.

När bilen stannade vid en bankomat i Brunnsäng och föraren klev ur för att ta ut pengar gick mannen fram och pratade med honom och insåg att han var märkbart berusad.

Efter en stund kom polisen och ingrep.

Föraren hävdade i tingsrätten att han varken kört eller åkt bil vid tillfället utan promenerat hem till en kompis i Brunnsäng och skulle ta ut pengar när polisen kom. Han hävdar också att han inte druckit samma dag, men dagen innan.

Tingsrätten valde dock att lita på den påkörde mannen och dömde föraren till två månaders fängelse.