Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flygplan kraschade utanför Moskva – alla 71 personer på flyget omkom

Ett trafikflygplan med 71 människor ombord har störtat strax efter en avfärd från en flygplats utanför Moskva. Alla ombord tros ha omkommit. Det rapporterar ryska medier, enligt TT.

Planet ska ha tillhört flygbolaget Saratov och ska ha varit på väg till staden Orsk i södra Ryssland. Planet störtade vid byn Argunovo, strax söder om Moskva. Det rapporterar bland annat TT, som hänvisar till den ryska statskontrollerade nyhetsbyrån Interfax.

– Besättningen och passagerarna hade ingen chans att överleva, säger en källa till Interfax.

Kvarlevor av både människor och vrakdelar har hittats i området och samtliga personer ombord befaras ha omkommit.

Flygplanet lyfte vid 14.21, lokal tid, och befann sig i luften i ungefär sex minuter innan planet störtade.

Källor till Interfax säger att de har fått in vittnesuppgifter om ett brinnande plan ner och en annan källa till mediet säger att kvarlevor av människor har hittats i området där planet störtade. Alla personer ombord tros ha omkommit.

Presidenten i Ryssland, Vladimir Putin, har framfört kondoleanser till dem som förlorat någon anhörig i olyckan, enligt Putins talesperson Dmitrij Peskov.