Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flydde hemmet av rädsla för UFO

Grödingeparet såg människoliknande figurer gå på vattnet och klättra ner från träden i deras egen trädgård. De tillkallade polis och valde till slut att lämna hemmet.

Det var på lördagseftermiddagen som ett par i Grödinge började observera konstiga saker på himlen.

– Först ska de ha sett ansikten målas i molnen, och senare en boll av ljus flyga över himlen, säger Clas Svahn, journalist och vice ordförande i UFO- Sverige som talat med som talat med den 25-åriga kvinnan i paret.

På natten gick kvinnan upp för att dricka vatten. Hon ska då ha sett figurer i träden och gestalter som gick på vattnet. Några av dem stannade och tittade rakt mot henne och hennes sambo som hon väckt. De ringde då polisen som enligt kvinnan ska ha undersökt plasten utan att ha funnit något ovanligt. Paret valde ändå att åka till en släkting och tillbringade resten av natten där.

– Kvinnan som ringde var väldigt klar och redig, säger Clas Svahn, som tycker att händelsen är mycket intressant. Han berättar att paret filmat händelsen under 25-40 minuter.

– Den filmen vill jag gärna se innan jag drar några slutsatser säger han, och menar att det är ovanligt att man får in liknande rapporter.

Vad som kan ha orsakat parets upplevelser har han svårt att säga, men menar att man oftast kan finna naturliga förklaringar. Han berättar att det gjordes flera ovanliga observationer natten till söndagen, något han också skrivit om i sin blogg på Dagens Nyheter. Han ber nu andra personer som upptäckt något ovanligt att höra av sig.

– Ju fler observationer vi får kännedom om, desto större är möjligheten att förstå vad som hänt, säger han.

Polisen har inga anteckningar om händelsen.