Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fly inte undan problemen

Krig, fattigdom och mänskliga orättvisor är det som gör att människor flyr från sitt land.
Jag är en av dem.

Jag har växt upp här i Sverige – demokratins, frihetens, trygghetens och mänsklighetens land. I dag börjar mångfaldens Södertälje likna ett ställe folk flyr ifrån.

De flyr från invandringen, brottsligheten och otryggheten.

Varför? Stanna och kämpa.

Jag har fått kämpa för att bli accepterad och för att behandlas rättvist oavsett etnisk bakgrund, helt enkelt som individ. Tro mig, det har inte varit lätt.

Jag har kämpat för att mina barn ska få det lättare, men omvärlden gör det svårt.

Nu, äldre och klokare, är det jag som ska acceptera mig själv som den individ jag är och inte behöva vänta på, eller kämpa för, att andra ska göra det.

Södertälje lockar till sig folk att arbeta här.

Många arbetar i Södertälje – men bor själva utanför.

Södertälje är en rik stad som tar tillvara mångfalden.

Politiker kämpar för integrationen och försöker ge människor en social trrygghet – och det har inte varit lätt, då Södertälje inte ensamt kan ta hand om alla ”behövande männi-

skor”.

Vardagsämnen i Södertälje är: brottslighet, droger, invandring, ungdomsbrottslighet, korruption, Seyfo, köpta röster inom politiken, olika kommunala projekt och namnändring på gator.

Vi lever här och nu och för framtiden – inte i det förflutna.

Lägg mer energi på allt som händer i Södertälje. Kämpa för ungdomarna, mot kriminalitet och för ett tryggt Södertälje.Politiker, kämpa för folket och inte av egoistiska skäl.

Vakna, Södertälje.

Fly inte – kämpa.

En orolig medborgare

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel