Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flicka träffad i ansiktet av raket

Polisen hade fullt upp under nyårsnatten men betecknar ändå natten som relativt lugn. Men en flicka träffades i ansiktet av en raket när hon stod på en balkong och tittade på fyrverkerier i centrum. I Karlhov greps en man misstänkt för försök till mordbrand sedan han försökt tända eld på en lägenhet.

Södertäljepolisens allra första utryckning på det nya året, och dessutom det första larmet i hela länet, kom fyra minuter efter midnatt. En flicka stod på en balkong på Nygatan och tittade på fyrverkerier när en person på gatan nedanför avfyrade en nyårsraket som träffade henne i ansiktet. Flickan klarade sig dock undan med lättare brännskador. Likaså blev balkongen där hon stod också lätt brännskadad.

Bara en liten stund senare, kvart över tolv, fick polisen flera larm om en pojke som satt med en hel fyrverkerilåda och sköt raketer mot förbipasserande. Flera personer ska också ha träffats av raketerna och polisen har upprättat en anmälan om grov misshandel.

Strax före klockan ett stoppade polisen årets första rattfylla, som visade sig bli två rattfyllor i samma bil. När polispatrullen skulle stoppa den aktuella bilen vid Morabergs trafikplats kastade sig bilföraren från förarsätet till baksätet, men tappade i brådskan skorna som blev kvar på förarplatsen. Dessutom hade föraren, en 24-årig man, inte stannat bilen ordentligt som fortsatte rulla. Den rullande bilen fick i sin tur passageraren, en 22-årig man, att ta tag i ratten och styrde på så vis bilen från passagerarsidan. När bilfärden tog stopp visade det sig att både den ursprunglige föraren, och passageraren som tog över ratten, var rejält onyktra. Bilföraren hade motsvarande 2,4 promille alkohol i blodet och passageraren 1,5 promille vilket gör att de båda nu är misstänkta för grovt rattfylleri. Dessutom hade bilföraren en kniv på sig och inne på polisstationen försökte 24-åringen dessutom rikta ett par sparkar mot en polis.

I Karlhov slutade en privat nyårsfest med försök till mordbrand. Nyårsmiddagen urartade och en 40-årig manlig gäst tvingades lämna festen vid tretiden på natten. Efter det misstänks han för att ha försökt sätta eld i trapphuset så att branden tog sig i den säkerhetsdörr som gick in till lägenheten han precis lämnat. Polisen grep 40-åringen på plats och han är nu misstänkt för försök till mordbrand.

En 53-årig man greps strax före klockan halv fem på nyårsdagens morgon sedan han misstänks för att ha misshandlat sin fru och tagit strypgrepp på sin 23-årige son.

– Men det har ändå varit en förhållandevis lugn nyårsafton, konstaterar Magnus Käck, stationsbefäl vid Södertäljespolisen.