Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flicka kan ha blivit gruppvåldtagen

Grov gruppvåldtäkt. Det kan en flicka ha blivit utsatt för av ett gäng killar i Geneta på lördagskvällen. Våldtäkten ska ha ägt rum i en källare.

Först blev poliserna lite förvirrade när de kom till källaren i Geneta. De trodde att de skulle upptäcka ett inbrott i lokalen, men när de kom dit såg de ett gäng killar springa ifrån platsen.

Polisen lyckades gripa fyra av dem samtidigt som minst två andra killar försvann från platsen. Väl nere i källaren måste inbrott ha framstått som en önskvärd händelse. Polisen hittar en flicka som är väldigt full.

– Vi finner skäl att misstänka att hon blivit våldtagen. Flickan är 17 år och killarna i 17, 18-års åldern, säger Södertäljepolisens stationsbefäl Johan Sjöholm.

Han berättar att flickan fördes till sjukhus och att hennes skador tyder på att hon blivit utsatt för våldtäkt. Anmälan rubriceras som grov våldtäkt men detta får utredningen visa, säger Johan Sjöholm.

– Vi har säkrat spår på henne och killarna. Hennes skador styrker vår uppfattning om våldtäkt, fortsätter han.

Våldtäkten ska ha ägt rum någon gång mellan halv tio och elva på lördagskvällen. De fyra killarna greps halv ett på natten men släpptes efter förhör då bevisläget ansågs som för oklart för att killarna skulle anhållas.