Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flest sommarjobb för unga i Södertälje

Är du 16 eller 17 år och vill sommarjobba? Då är det bättre att bo i Södertälje än i Nykvarn eller Gnesta.

Cirka 1000 feriepraktikplatser kommer att finnas i Södertälje i sommar, knappt 25 i Gnesta respektive Nykvarn.

– För närvarande har vi 677 platser klara och hittills har 588 ungdomar sökt platserna, säger Katarina Söderhäll, ferieplatssamordnare på Södertälje kommun.

– Men vi ska se till att få fram 1000 platser, det är målet i sommar. Så det finns plats för fler ungdomar, bara de bor i Södertälje kommun.

Förra året ordnade kommunen fram 411 platser och då var det över 700 sökande.

– Trycket på de här platserna brukar vara hårt, men inte ännu. Vi kan erbjuda platser inom äldrevården, inom barnomsorgen, i affärer, på lager, på campinplatser och på Torekällberget. Telgekoncernen bidrar med många platser, fortsätter Katarina Söderhäll.

I Nykvarns kommun finns det exakt 24 platser att söka. Det är feriepraktik inom vården, i parkförvaltning och på badplats.

Feriepraktiken är högst tre veckor lång, i Södertälje finns det tre olika perioder att välja på och lönen är cirka 60 kronor i timmen.

Enligt en undersökning kommer nio av tio kommuner att erbjuda feriepraktikplatser i sommar. Totalt handlar det om knappt 40 000 platser.

I onsdagens papperstidning: Så mycket tjänar sommarjobbarna? LT har siffor per kommun och ålder.