Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flera villainbrott – tjuv gripen på bar gärning

Flera husägare i Mariekäll och Västergård drabbade av inbrott och inbrottsförsök. En gärningsman kunde gripas på bar gärning.

Minst tre villaägare drabbades av villainbrott eller inbrottsförsök under torsdagen. Vid lunchtid kom larm från en villa på Västergårdsvägen.

Kameraövervakningen visade en man dra på sig en luva när han klev in i huset. Polisen kunde senare gripa mannen på bar gärning i villan.

På torsdagskvällen fick polisen två larm vid 21-tiden.

Husägarna kom hem och upptäckte att någon varit uppe på altanen och gett sig på altandörren till bostaden på Ravinvägen i Mariekäll. En av altandörrens fönsterrutor var sönderslagna men inbrottstjuvarna ska inte ha lyckats ta sig in.

En kort stund tidigare hade vittnen larmat polisen om ett annat misstänkt inbrottsförsök i närheten på Högmovägen. Enligt uppgift ska en till villa på gatan ha utsatts för inbrottsförsök.

Polisen sökte i området med spårhund men utan resultat.

Under fredagseftermiddagen meddelade polisen i Södertälje att det totalt rörde sig om åtta inbrott i staden. Sex av dem ska ha skett i Mariekällområdet. Polisen skriver att de är intresserade av alla iaktagelser under dagen av personer eller bilar i området som haft ett avvikande beteende.

Tips kan lämnas till polisens telefonnummer 114 14.