Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flera olyckor i trafiken – "Det är svinhalt"

Fyra olyckor än så länge på vägarna kring Södertälje på torsdagsmorgonen. En bil på E20 mot Strängnäs, i höjd med Vasa, voltade av vägen. Trafikverket varnar för snömodd och halka.– Det är svinhalt, säger Lilian Lagergren, larmoperatör på räddningscentralen.(Uppdaterad 07.54)

Klockan 7.17 får polisen samtal om att en bil voltat av vägen på E20 i riktning mot Strängnäs. Enligt polisen finns det till en början inga tecken på att någon skadat sig allvarligt.

– Alla personer ska ha kommit ut utan problem, säger Lilian Lagergren, larmoperatör på räddningscentralen.

Några minuter senare var det dags igen. Klockan 07.29 visar det sig att en bil kört av vägen på E4 mellan Södertälje syd och Järna. Inte heller där ska någon ha skadats.

Redan klockan 6.18 på torsdagsmorgonen konstaterar polis att en bil kört in i mitträcket på vägen mellan Pershagen och Järna. Inga allvarliga personskador.

Uppdaterad 07.43

En stillastående bil på E4 vid Moraberg i riktning mot Södertälje ställer till det för morgonrusningen. Ett körfält är blockerat enligt trafiken.nu.

Varför har så många olyckor inträffat just nu?

– Det är svinhalt och mycket snömodd på E20 har jag förstått, säger Lilian Lagergren.

Trafikverket varnar på morgonen för snömodd på vägbanorna och risk för halka.