Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flera bilolyckor – halt på vägarna

Snövädret ger halt väglag. Minst fem bilolyckor, med flera inblandade bilar, har redan inträffat. Det är dock oklart om alla beror på halkan.

Trafikverket varnar för hala vägar, framförallt på E4, Södertälje–Vagnhärad och E20, Södertälje–Mariefred. Vid klockan 20 inträffade en singelolycka vid avfarten mot Scaniarinken på E20 mot Nykvarn.

Runt klockan 18 inträffade en olycka med två inblandade bilar på Hantverksvägen. Enligt polisen var det kaosartat på platsen och det föreföll först som att tre bilar hade krockat. En ordningsbot utfärdades. Förare hade inte hållit tillräckligt avstånd och kört som trafiksituationen krävde. Enligt räddningstjänsten var det halt på vägen och bilarna hade hållit en låg hastighet, runt 20 kilometer i timmen. En äldre person åkte till sjukhus, efter att ha fått ont i ett knä.

På Enhörnaleden vid Lina Hage hade en bil vid samma tid kört in i räcket, enligt uppgift från räddningstjänsten och polisen. Enligt uppgift till LT hade bilen i stället kört in i en annan bil, men det kunde inte bekräftas av räddningstjänst eller polis. När de anlände till platsen fanns en övergiven bil kvar på platsen. Även där var det halt väglag.

En timme tidigare, strax efter klockan 17 körde en bil av vägen vid Södertälje Syd.

Var det på grund av halka?

– Det vet jag inte, vi har inte varit där, säger Sven-Erik Olsson, informatör på polisens länskommunikationscentral.

Då avåknigen inte orsakade några personskador skickades ingen polispatrull till platsen.

Tre timmar innan det var det två bilar som krockade med varandra i korsningen mellan Brolundavägen och Strängnäsvägen. Inte heller där blev det några personskador.

– De bytte bara uppgifter med varandra, säger Sven-Erik Olsson.

Då polisen inte heller åkte till den olycksplatsen är det inte klarlagt om halka var en bidragande orsak till olyckan.