Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flera beväpnade män slog till mot juvelerarbutik – helikopter och hundpatrull med i jakten

 
Juvelerarrånet
Visa alla artiklar

Vid halv ett på fredagen slog beväpnade rånare till mot en juvelerarbutik på Nygatan. En polisinsats pågår med helikopter och hundpatruller.

■ ■ Var du på plats? Vet du mer? Tipsa oss här, skicka sms/mms till 72001 (du måste börja meddelandet med "LTS TIPS") eller mejla [email protected]. Kom ihåg att visa hänsyn vid fotografering och inte utsätta dig själv eller andra för fara.

Polisen fick in larm om händelsen vid 12.31 på fredagen. Enligt polisens uppgifter ska fyra maskerade och beväpnade personer ha gått in i butiken.

Enligt polisen var de beväpnade med både pistolliknande föremål och knivar.

Polisen gick först ut med uppgifter att rånarbilen krockats och övergivits.

Det visade sig dock att privatpersoner såg vad som hände och ingrep mot rånarna och mycket handgripligt försökte stoppa dem, bland annat kastade ett vittne en kettlebell mot bilen.

Läs också: Vittne prejade rånarna från vägen – flydde till fots med byte

Läs också: TV: Se vittnets film som skildrar hela rånet på Nygatan

Polisen söker efter rånarna med hundpatrull och helikopter.

Enligt polisens hemsida förekommer också uppgifter om skottlossning, men de har inte bekräftats.

En förundersökning om grovt rån är inledd. Polisen bekräftar vid klockan 13.15 att det rör sig om ett fullbordat rån och att polisinsatsen fortsätter. Polisen har inte gått ut med uppgifter om att någon skadats vid rånet.

LT har fått in vittnesuppgifter från flera håll i centrala stan om att beväpnade poliser letat efter rånarna.

– Vi var på väg tillbaka från matsalen när en polisbil stannade. Poliser med dragna vapen och en hund hoppade ur, berättar ett vittne som fångade en sökinsats vid det som tidigare var Astras huvudkontor i Snäckviken på bild strax efter ett.

Enligt vittnet pågick sökinsatsen i ungefär 20 minuter innan poliserna avbröt och åkte in mot centrum igen.

Vid tvåtiden på eftermiddagen var polisen optmistisk.

– Prognosen ser ganska god ut att kunna få ett uppklarande på det här. Det finns många vittnen och vi har vissa spår att gå på, säger Anna Westberg vid polisens regionledningscentral.

Har ni några namn på misstänkta?

– Det är en pågående insats. Vi kan inte komentera vad vi gör och vad vi har för uppgifter, säger Anna Westberg.

Behöver allmänheten vara rädd för rånarna?

– Om man ser beväpnade personer så ska man så klart vara försiktig, men jag ser ingen anledning att man behöver vara orolig, det är många poliser ute och letar efter dem, säger Anna Westberg.

Vid strax efter två på eftermiddagen gick Aftonbladet ut med obekräftade uppgifter om att flera av rånarna skulle vara gripna.

– Jag kan inte kommentera det. Det är fortfarande en pågående insats. Att vi ser till att få tag på dem går före att vi går ut och berättar exakt vilka åtgärder vi vidtar.

Nyheten uppdateras.