Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fler vargar siktade

Sedan LT berättade om vargobservationer i Södertäljeområdet har både Länsstyrelsen och tidningen fått fler rapporter om siktade vargar.

Annons

Före jul kunde LT berätta om att ett vargpar synts till i Fornhöjden. Sedan dess har flera läsare hört av sig om nya observationer.

Två personer tror sig ha sett varg i Grusåsen natten till julafton, en person har rapporterat in en observation till Länsstyrelsen om två vargar på Byggmästaregatan i Grusåsen kvällen den 18 december och en Järnafamilj har sett inälvor och päls från vad man tror är ett rovdjursrivet rådjur i Järna.

– Vad jag vet har Länsstyrelsen inte kvalitetssäkrat några av observationerna i Södertälje. Snöfall och töväder ger inte några bra spårförhållanden, säger Mikael Fransson, miljöhandläggare på Länsstyrelsen i Stockholm.

Mikaels råd till de som gör rovdjursobservationer är att rapportera dem till Länsstyrelsen. På hemsidan rovobs.se går det att rapportera sin observation med några klick.

Vad tror du själv, kan det verkligen vara vargar i Södertäljeområdet?– Det är ju inte vanligt med varg här. Men det är inte omöjligt, vargar kan dyka upp varsomhelst och man har ju faktiskt filmat en varg på Västerbron, säger Mikael Fransson.