Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fler väljer LT på skärm

LT tappar papperstidningsprenumeranter men fick fler läsare framför skärmen 2015. Siffrorna från årets Orvestoundersökning kom i dag.

Annons

Dagspressens tidningsupplagor fortsätter att minska i hela landet. Detta gäller även LT som under 2015 tappade 3,6 procent av sina prenumeranter (400 stycken) jämfört med året innan. Men LT:s chefredaktör Anna Liljehag ser ändå ljust på resultatet. De 44 sexdagarstidningar som omfattas av mätningen minskade nämligen i snitt med 4,5 procent.

– Det var väntat utifrån hur dagstidningsbranschen ser ut i dag. Men det var ändå en bra siffra jämfört med genomsnittet. Så jag är ändå lite nöjd, säger hon.

Anna Liljehag förklarar att LT hade färre kampanjer förra året, vilket förmodas ha påverkat upplagan. Samtidigt har tidningen ökat digitalt. Med hjälp av LT.se har LT i dag fler läsare än någonsin.

Hur kommer LT satsa framöver?

– Vi vill så klart göra allt för att hålla kvar pappret och fortsätta ha nöjda läsare, men vi kommer också satsa på att utvecklas mer inom det digitala.