Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fler skador i SSK - och kanske målvaktsbyte

Skadeläget var besvärligt redan i tisdags. Nu blir det värre.
Samtidigt funderar tränare Andreas Johansson på att låta nye målvakten Andreas Andersson vakta kassen mot Mora.

En hel del bekanta ansikten saknades när SSK tränade på onsdagen. Rättare sagt är fem ordinarie spelare borta – och en sjätte, Linus Fröberg, är avstängd.

Senast upp på den allt längre skadelistan är backen Peter Nolander, som fick fira sin 33-årsdag med en ”underkroppsskada” efter att ha utgått i förlusten mot Rögle.

- Jag kände av det mer och mer och till slut gick det inte, säger Nolander, som berättar att skadan inte uppstod efter någon smäll eller tackling.

Men någon uppskattning om skadans omfattning eller rehabiliteringstiden har SSK-backen inte, säger han.

- Ingen aning. Det är dag till dag. Just nu känns det inte bra. Troligen blir det ingen match i morgon. Men vi ska kanske göra nya undersökningar i eftermiddag.

Därmed ser Peter Nolander ut att missa resan till Mora, staden där värmlänningen bott under sju säsonger.

- Det är ju det. Alla matcher är roliga, men det är extra surt att missa den här. Jag var sju år i klubben och känner många där uppe. Mora har betytt mycket för min karriär, säger han.

Dessutom riskerar SSK att tappa ännu en center inför torsdagens match, den tredje som stryks från laguppställningen i sådana fall. Johan Andersson missade nämligen onsdagens träning på grund av sjukdom. Och enligt SSK-tränaren Andreas Johansson är det ”tveksamt” om han hinner bli bättre.

Johanssons uppgift, att utan sex ordinarie spelare pussla ihop ett slagkraftigt lag, hade kunnat vara enklare.

- Det är som det är. Mitt jobb är att få de som är här redo att spela. Finns ingen tid att tycka synd om sig själv. Vi får matcha lite annorlunda, lite hårdare på de som är heta. Vi får se hur det blir med Johan i morgon. Man får ta det lite på uppstuds när det blir så här, säger Andreas Johansson.

SSK-tränaren öppnar sedan för att nye målvakten Andreas Andersson ska få göra sin första start i klubben.

- Grejen är så här: tre matcher tisdag, torsdag, lördag. Stor match här på lördag. Men alla matcher är lika viktiga. Jag måste se över läget lite. Vem orkar? Hur ser det ut? Jag ska ta det beslutet nu. Idoff spelade bra nog för att stå igen, men man måste tänka lite längre ibland. Det finns inget att säga om hans insats i går, om jag skulle ställa Andreas i morgon.

Själv säger Andreas Andersson att han hunnit träna sig i form.

- Ja, det tycker jag. Det känns bättre varje dag. Men match är en annan sak. Jag är jättesugen. Längtar verkligen efter att få spela. Det ska bli riktigt roligt.

När du nu inte har spelat på länge, hur tar du dig an den första matchen?

- Gäller att inte vara för övertänd. Spela lugnt och säkert. Det handlar om grunderna. Och att börja i rätt ände, säger Andreas Andersson.

Så tränade SSK

Målvakter: Idoff, Andersson.

Backpar: Jonsson/Press, Bergin/Marto, Sonntag/Iliakis, Bokros/Hansen.

Kedjor: Engström/Billberg/Dahlström, Pastrnák/C. Bengtsson/Frödén, L. Carlsson/F. Andersson/R. Carlsson, S. Bengtsson/Fröberg*/Kallmert.

*Linus Fröberg är avstängd ytterligare två matcher, mot Mora på torsdagen och hemma mot Karlskrona på lördag.