Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fler säljer saker via sociala medier

Har landets prylsäljare börjat överge de klassiska säljmarknaderna till förmån för sociala mediers olika grupper och forum? Sara Yonadam gjorde det och fick saker som legat ute en månad sålda samma dag.

Familjen Yonadam ska flytta och har därför börjat sälja en del bohag och urvuxna barnkläder. De tyckte det var naturligt att lägga ut sakerna på Blocket.

– Efter en månad hade vi inte sålt en enda sak. Det enda annonserna gav var telefonsamtal sent på kvällarna och en del skambud, berättar Sara Yonadam.

Men under den tid Sara var mammaledig hade hon hittat en säljgrupp på Facebook, en Södertäljegrupp. Det var kanske värt ett försök, tänkte hon.

– Jag lade ut en soffa, ett skrivbord och en del andra saker. Och allt såldes samma dag, säger Sara nöjt.

Att sälja på det sätt som familjen nu gör ser Sara som något nästan bara positivt.

– Jag tror man slipper konstiga samtal eftersom du ser namn och bild på den du har kontakt med. Det går också snabbare att slutföra en affär när både säljare och köpare bor i Södertälje. Och du slipper betala för att annonsera, vilket gör att du kan sälja även mindre billiga saker. En nackdel kan vara att du kanske inte vill sälja dyra saker, som en bil. Tänk om det blir problem med den och köparen som också bor i Södertälje får för sig att du försökt lura honom eller henne. Det skulle inte kännas bra.