Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fler parkeringar löser inga klimatproblem

Kommunens planering går på tvärs mot alla klimatmål, skrev Lars Johansson nyligen i en insändare, avseende en ny motorväg över Södertälje kanal.

Anmäl text- och faktafel

Undertecknad stämmer fullständigt in i detta – trafiken måste minska med minst åtta procent om året för att vi ska nå två-gradersmålet och ännu mer för att nå det önskvärda 1,5 grader.

Utöver det som Johansson tar upp vill vi också ifrågasätta den planering för en mängd parkeringshus och parkeringsplatser som pågår. Vi kan inte bara hoppas på elbilar och fossilfria drivmedel – vi måste också minska själva biltrafiken.

Billiga, centralt belägna parkeringsplatser befrämjar inte ett ökat resande med kollektiva transportmedel, som är mer klimateffektiva. Förbättra i stället bussförbindelserna till knutpunkterna för pendeltågen, sätt in fler direktbussar och öka turtätheten.

Det är oerhört angeläget att kommunen snarast, aktivt och kraftfullt tar sitt klimatansvar och vidtar åtgärder som minskar utsläppen av växthusgaser.

Fridays For Future Södertälje

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare