Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fitness 24/7 flyttar in i Åhlénshuset

Renoveringen av Åhlénshuset fortsätter skjutas upp, men nu är det klart att en stor gymkedja flyttar in i Ninves gamla lokaler.

I januari förra året hoppades ägarna att den efterlängtade renoveringen av Åhlénshuset skulle bli av under året. Men ett år senare ännu finns inget konkret datum satt.

– Diskussionerna är goda och vi kommer gå i mål, men det drar ut på tiden, säger Alexander Hedin på Hemfosa, ett av bolagen som äger huset.

– Vi fortsätter diskutera detaljer, det tar tid och det är inte konstigt när det handlar om retail, fortsätter han.

Huset ägs av bolaget Gästgivaregatan fastighets AB där Skanska och Hemfosa äger häften var.

Tidigare ville ägarna genomföra hela renoveringen i ett svep. Men nu har en ny stor hyresgäst skrivit kontrakt på den stora lokal mot torget till som stått tom sedan Ninves stängde 2012.

Tanken är att den stora gymkedjan Fitness 24/7 ska öppna gym i lokalerna under året, enligt företagets hemsida den 27 augusti.

Kontraktet gäller tre plan och 1100 kvadratmeter. Bolaget har två olika gymkoncept, ett större och ett mindre och det är det större som är aktuellt för lokalen i Södertälje.

Fitness 24/7 startades i Malmö 2003 och i dag finns 150 gym i Sverige, Norge, Finland och Polen.

Som namnet antyder erbjuder företaget sina kunder träning dygnet runt.