Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Finley bortsprungen efter att ha skrämts av fyrverkerier – efterlyses av matte: "Så orolig"

Finley skrämdes av fyrverkerierna i Brunnsäng under nyårsafton och har inte synts till sedan 20-tiden igår. Nu vädjar matte södertäljeborna om tips.

Matte Elin Larefalk, 21 år, efterlyser nu sin hund Finley som under nyårsaftonen togs om hand av sina hundvakter. Efter att ha blivit skrämd av nyårsraketer slet han sig ur selen när dörren till hundvakternas bostad på Nydalavägen stod på glänt.

Elin är orolig för Finley, som nyligen adopterats från Kanarieöarna och ännu inte vant sig vid alla bilar.

- Han älskar barn, främlingar och även bilar. Han springer därför mycket framför bilar. Det gör mig så orolig, säger Elin Larefalk.

Matte Elin, husse Oskar Kyyrämäki och Finley är hemmahörande på Karlslundsgatan i Bårstabergen.

Hon har fått ett tips om att Finley kan ha setts på Floraborgsvägen, där en hund ska ha kommit springande från Nydalahållet mot Bergvik.

Elin själv nåddes av informationen först på nyårsdagen och är fortfarande tagen när LT når henne tidigt på måndagseftermiddagen.

- Vi är på väg hem för att leta. Vi var verkligen inte beredda på det här, och har bara några procents mobilbatteri kvar, säger hon.

När LT talade med Elin senare på kvällen har ingen framgång nåtts, hon hade ännu inte fått någon ny information om var hennes hund kan finnas. Hon har pratat med vänner och andra hundägare, och en Facebook-sida har skapats för att hitta Finley.

I Facebookgruppen “Bortsprungna/stulna/upphittade djur i Huddinge” delades en bild på en hund som hittats i Stuvstatrakten. Läsare har undrat om det är Finley på bilden, men det är det inte.

Har du sett Finley? Kontakta LT så förmedlar vi kontakten vidare.