Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Finalförstärkningen: Jättetalangen redo efter skadan

Här är Kings finalförstärkning: Nick Spires gör comeback. Den lovande centern är tillbaka efter två månader vid sidlinjen.

Nick Spires vände hem till Södertälje från Spanien i somras Och den 210 centimeter långe centern har varit säsongens stjärnskott i den svenska basketligan. I början av slutspelet tilldelades 22-åringen årets pris efter en grundserie med 10,3 poäng, 5,1 returer och 1,4 blockar på bara 19 minuters speltid för Kings.

Genom slutet av grundserien, kvartsfinalerna och semifinalerna har Kings saknat Spires, som skadade sig på träning.

Det är drygt två månader sedan han senast spelade en basketmatch.

Men lagom till den första SM-finalen kommer beskedet: Nick Spires är tillbaka efter fotskadan.

– Ja, ja, han kommer att spela, säger Kings coach Vedran Bosnic.

Hur mycket kommer han kunna spela?

– Vi pratar om det och analyserar det. Han har gjort det väldigt bra de senaste sju dagarna och har gått för fullt på alla träningar. Vi får se. Förmodligen inte 30 minuter. Men det är inte så vi spelar. Han är redo. Om vi behöver honom så kommer vi att använda honom. Vi får se hur mycket han kan hjälpa oss. Jag är väldigt glad att kan fortsätta sin utveckling. Inte bara för finalserien, utan också för hans karriär. För jag är ganska säker på att han kommer att fortsätta att bli bättre och bättre om han blir av med skadorna.

Vad kommer hans comeback betyda för laget i den här finalserien?

– Alla spelare betyder mycket för oss. Vi är inte så djupa. Vi är beroende av varandra och spelar som ett lag i år. Varje spelare är viktig. Särskilt Nick, då vi får en extra spelare inside. Han spelade också solid basket mot Norrköping. Så det kan hjälpa laget.

Nick Spires missade det sista mötet med Norrköping. Under säsongens två första matcher lagen emellan snittade 22-åringen 13 minuter, 9 poäng och 4 returer.