Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Final inleds i gangstermålet

 
Gangsterkriget
Visa alla artiklar

I dag är det dags för slutpläderingarna i den stora gangsterrättegången. Men rättegången har tillfälligt avbrutits eftersom rätten tagit en enskild överläggning. I sista stund gjorde åklagarsidan nämligen en justering av åtalet mot nätverkets ledare Bernard Khouri, vilket riskerar att försena processen.

Åklagarsidan vill justera åtalet mot Bernard Khouri i det första mordet på Oasen, då X-teammedlemmen K-sigge sköts till döds inne på Oasen natten mot den 23 december 2009. Det var det mordet som startade gangsterkriget i Södertälje som ett halvår senare kulminerade med dubbelmordet.

När åtalet väcktes i november åtalades Södertäljenätverkets utpekade ledare Bernard Khouri, 31, för anstiftan till mordet på K-sigge. Men nu vill alltså åklagarna göra ett andrahandsyrkande för medhjälp till mord.

Åklagarna anser att om det inte går att fastställa anstiftan till mord så är det i vart fall bevisat att Khouri hjälpt till med en mordplan, bistått med mordvapen och ett gömställe.

Enligt åklagarna var det Bernard Khouris kusin ”Torpeden” som sköt K-sigge. Torpeden är åtalad för mord. Under natten ska Torpeden, enligt åklagarna, ha övernattat i Bernard Khouris lägenhet på Svedjevägen, vilket Torpeden och Khouri förnekat.

I lägenheten har polisen funnit gummihandskar med tändsatspatiklar som överensstämmer med den ammunition som användes vid mordet, vilket enligt försvarssidan har ytterst svagt bevisvärde.

Innan mordet befann sig Bernard Khouri och Torpeden på McDondalds i Moraberg, där Khouri ska ha skällt på Torpden. 40 minuter senare sköts K-sigge inne på Oasen. Enligt åklagarna var det Khouri som beordrade mordet,vilket denne förnekas.

Efter lunchuppehållet och rättens överläggning återupptas huvudförhandlingen igen. Då återstår om åklagarna får igenom sin justering. Men försvarssidan protesterar.

- Det här kräver att vittnen hörs om och att vi får skäligt rådrum, säger Bernard Khouris försvarare Fredrik Ungerfält.