Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fina sångnummer när Lago kom undan

Anders Lago och SSK klarade sig undan. Men inte Staffan Norberg (V), Sten Lundin (PP) eller Telgechefen Kjell Hasslert.Men det man minns bäst under årets Täljerevy är de många strålande sångnumren. Och att Anna Anka flyttat in bland Djuren på Berget.

Täljerevyn 2010 Det brinner i knutarna – en immun revy i gristider hade premiär i går och det blev en trevande inledning. Kanske berodde det på att premiärpubliken är rutinerad och svårflirtad, men också på att de första numrena var svagare.

Då klev Staffan Norberg in på scenen i västernduell mellan Mr Roxy och Mr Clas Ohlson. En oavgjord duell i Luna som avgjordes av sheriff Staffan, ”den förre kommunisten som tar från de fattiga och ger till de rika”.

Efter detta fyndiga, snygga och riktigt roliga nummer var publiken med på noterna. Rejält.

Att sedan sångfenomenet Lotta Arvidsson spädde på med ett par riktigt proffsiga sångnummer, dels som Malena Ernman i en spikmattesång, dels som en ledsen SSK-supporter i Snälla, snälla! Då revyslagåpsen SSK ligger rätt illa till var det klädsamt med ett ovanligt snällt nummer som bör bli en klassiker, kanske i Scaniarinken till och med. ”Snälla, snälla, snälla, snälla! Kan ni inte börja skrälla, skrälla, skrälla?”

Den första akten var bäst, den innehöll också den roliga med lite väl elaka sketchen med det föryngrade pensionärspartiet, samt Hans Qviström i sitt essä som stickrädd spikmatteinstruktör.