Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fimmerstad: ”Jag tar inte på mig någon skuld”

 
Striderna i Taxinge
Visa alla artiklar

– Det är beklagligt med skadorna som skett, men jag har inte tagit på mig någon skuld för skadorna eller att för att ha brutit mot lagen. Ansvaret får nu utredningen visa, säger lantbrukaren Per Fimmerstad i Taxinge.

Per Fimmerstad är delgiven misstanke om fornminnesbrott och miljöbrott. För 15 månader sedan skadades två gravfält av en skogsmaskin samtidigt som trän fälldes längs Taxingeån, i ett biotopskyddat område. På Per Fimmerstads initiativ.

Han vill nu förtydliga vad han sagt och inte sagt tidigare i LT:

– Jag såg en fara och tog initiativet till att åtgärda den osäkra situationen med att ha livsfarliga trän stående på området. Där otroligt många barn och vuxna rör sig.

– Jag står för att jag inte tycker det är korrekt att barn ska skylla sig själva om de blir ihjälkrossade av nedfallande trän, säger Per Fimmerstad som tidigare förgäves påtalat den osäkra situationen med de skröpliga träden.

Nu är han kallad till förhör om händelsen.

– Det kanske låter som jag skyller ifrån mig, men jag har inte bett någon köra över några fornminnen. Initiativet var mitt, nu ska det bli skönt att få saken utredd och få ett avslut på den här historien, tycker han.

Mikael Ewerlöf [email protected]