Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fick lämna i Nykvarn - nu tar han över i Södertälje

Han kom inte överens med politikerna i Nykvarn och fick lämna sitt jobb. Nu tar tidigare kommunchefen Sune Eriksson över en förvaltning i Södertälje.

Annons

Sune Eriksson var kommunchef i Nykvarns kommun 2009–2012 och slutade med kort varsel efter att inte kommit överens med den nya kommunstyrelseordförande Bob Wållberg (NP).

– Det passar bra att uppdraget i Södertälje är på halvtid, då jag har konsultuppdrag i andra kommuner samtidigt. Jag ska fortsätta arbetet med full fart i Södertälje, men är inte aktuell för det ordinarie jobbet, säger Sune Eriksson.

Han tar, tillfälligt, över rollen efter Kenneth Hagström som chef över samhällsbyggnadskontoret.

– Sune var ledig och vi är mitt inne i rekryteringsperiod för den ordinarie tjänsten. Så han blir anställd på projektbasis på halvtid fram till sommaren, förklarar Södertäljes stadsdirektör Martin Andreae.

Kenneth Hagström, som varit samhällsbyggnadsdirektör i Södertälje sedan 2013, har sagt upp sig för att jobba med ett bostadsbolag i Norrköping.