Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fick inget svar efter att ha byggt ut huset – JO-anmäler kommunen

En man i Södertälje har JO-anmält kommunen för bristfällig återkoppling och långsam hantering rörande både slutbesked och tillsyn av ett bygge.

Mannen gjorde sin anmälan till Justitieombudsmannen (JO) i november. I anmälan framgår det att mannen då hade väntat på information från stadsbyggnadsnämnden i Södertälje om ett slutbesked i nästan ett års tid.

Hösten 2015 fick mannen bygglov för att bygga ut sitt hus med 21 kvadrat. I utbyggnaden skulle mannen även bygga en eldstad med tillhörande skorsten.

Ett halvår senare fick mannen ett brev från stadsbyggnadskontoret där det stod att han hade gjort ”olovliga åtgärder” i sitt hus. Mannen tog då hjälp av en advokat och skickade in beviljat bygglov samt intyg om att han byggt enligt bygglovet.

Ett par månader senare, i december 2016, ansökte mannen om slutbesked gällande sitt bygge, men ett år senare hade han alltså fortfarande inte fått något svar. JO har nu inlett ett ärendet kring anmälan och vill att kommunen redogör för sin hantering av ärendet.