Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fest i centrum med Sveriges artistelit

Helgen 26–28 mars ska trivseln i Södertälje centrum öka tack vare fjäderklädda träd och kända sångfåglar.

Melodifestivalens tv-kameror har knappt hunnit slockna innan några av artisterna från årets festival tillsammans med tidigare års tävlande intar Södertälje centrum

under Centrumföreningens kampanjhelg.

På fredagen höjs stämningen rejält då flickidolen Ola Svensson och energiknippet Nanne Grönwall intar Politikertorgets scen.

Under lördagen uppträder Getty, Neo och Linda Pritchard, som alla tävlade i årets Melodifestival, och på söndagen avslutar Svensktoppsaktuella Sanna Nielsen helgen genom att låta sin stämma ljuda över gågatan.

För att öka trivseln i Södertälje centrum i takt med vårens ankomst kommer ett flertal konstnärer under fredagen att börja sätta upp 100 björkar på gågatan, Järnagatan och Stora torget. Under lördagen kommer ungdomar från Södertäljes idrottsföreningar att hjälpa till.

Björkarna kommer därefter att dekoreras med gula och lila fjädrar. Under helgen anordnar centrumföreningen också en tävling där vinsten är en resa till Paris för två personer.

Så helgen bjuder på mycket musik och chansen att göra som i skalden Ulf Peder Olrogs visa: möt våren i Södertälje.