Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Femteplats trots magsjuka hos SRK

Södertälje Ridklubbs elitlag nådde en femteplats i premiären av Ridsportsallsvenskan den gångna helgen. Normalt sett en placering under förväntan för laget som tog SM-brons förra året, men en framgång sett till förutsättningarna.

Två av klubbens bästa ryttare, Linda Heed och Amanda Gullström, befann sig utomlands och de två andra seniorryttarna, Marlene Lindblad och Ulrika Karneus var länge tveksamma till start då de drabbats av magsjuka tidigare i veckan.

Men de kom till start och med junioren Nils Olin och young rider-ryttaren Lina Ling-Vannerus lyckades SRK ta sig till omhoppning.

–Jag blev enormt glad bara att vi tog oss till omhoppning, säger lagledaren Emelie Ek.

Strömsholm vann premiären före Skästa och Årsta-Runsten. De två sista omgångarna, två och tre, avgörs den 23-24 april. Då måste Södertälje RK sannolikt vara topp två för att kunna nå målsättningen, att vara ett av de tre bästa lagen och gå till semifinal.

–Men då ska både Linda Heed och Amanda Gullström vara med, som det ser ut nu. Har vi alla våra seniorer tillgängliga så kommer vi självklart att plocka ut dem, säger Emelie Ek.