Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Femte raka hemmasegern

Hemma i Täljehallen – då vinner Södertälje Kings.
På fredagen kom femte raka hemmasegern, 88–67 mot Borås.
– Vi är jäkligt taggade här hemma, säger Brandon Crone.

Södertälje Kings visade att laget hör hemma i slutspelet när laget slog en av huvudkonkurrenterna, Borås, med 21 poäng.

– Vi är ett slutspelslag, det har vi sagt hela säsongen. Och här hemma är vi väldigt starka, säger Brandon Crone, som tillsammans med Boka Djordjic blev poängbäst i laget med 18 poäng.

Matchen var märklig. Båda lagen startade i ett ganska svagt tempo och bjöd på en hel del misstag.

Samtidigt var domarna petiga och båda lagen drog på sig många fouls – de många avblåsningarna drog ner matchtempot och matchen blev lite tråkig.

– Det skadade matchen, tyvärr. Det var en skitmatch, men vi kom allt bättre in i det. Vi hade bättre intensitet än dem, och vi kontrollerade returtagningen, säger Crone.

Just returerna var något coach Torbjörn Gehrke pratade om före matchen.

– Vi har fokuserat på det i veckan och nu funkade det mycket bättre än mot Plannja (i tisdags), säger Crone. Vi är inget storväxt lag, så vi måste kriga till oss returerna. Gör vi det kan vi utnyttja vår andra styrka, att vi har många snabba spelare.

Kings var i ledning nästan hela matchen, men tack vare tillfälliga räddningsaktioner från Borås, bland annat i form av trepoängsskytte från Henrik Carlsson eller individuella prestationer av matchens gigant Michael Palm (21 poäng och 10 returer), höll sig gästerna nästan hela tiden inom tio poängs avstånd.

Men i fjärde perioden dödade Kings matchen genom att göra 15–0, sju raka poäng.

Läs hela artikeln i lördagens LT.