Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fem sekunder i debuten - nu är Mitch i Kings för att stanna

Det var en kort debut. Men sedan i söndags kan Michiel Petersen i alla fall sätta "ligaspelare" på sitt CV. Och nu har 21-åringen tagit klivet till Kings för att stanna.

Annons

Michiel Petersen – eller ”Mitch” som de flesta kallar honom (kanske för att slippa uttala hans holländska förnamn, familjen flyttade till Sverige när han var tio år) – spelade med Kings på försäsongen och har till och från tränat med laget sedan dess.

Men eftersom varje klubb bara får ha fyra spelare med dubbellicens, och de redan är upptagna av andra spelare i SBBK, har han bara kunnat spela med ett av lagen. Under hösten var det Knights, men förra veckan ställdes Mitch inför ett val.

– Jag fick chansen att spela med Kings och då måste jag över till Kings helt och hållet, då är det färdigspelat i superettan, konstaterar han.

Debuten mot Nässjö gav bara fem sekunders spel för den 204 centimeter långe insidespelaren – mina ”five seconds of fame” som han själv skämtsamt kallar den.

Men det bekymrar honom inte.

– Det har varit drömmen att få den här chansen sedan jag kom hit, säger Mitch, som kom till SBBK från division två-spel med moderklubben Västerås inför förra säsongen.

– Jag började spela basket som 14-åring i Västerås. Sen flyttade jag till Luleå för att gå på RIG (basketgymnasiet) där, men det gick inte så bra så jag flyttade hem och tog ett uppehåll ett halvår. Sedan har jag spelat i Västerås i division två. Och eftersom jag kände Ludde (Degernäs) och Vedran (Bosnic) från ungdomslandslaget så rignde jag Ludde för att höra om det fanns en möjlighet för mig att komma hit. Jag tänkte att bästa sättet att utvecklas var i Södertälje.

Det blev en säsong i Knights, vilket Mitch tyckte var ett lagom steg eftersom han kom från division två. Men efter att ha snittat nästan en dubbel/dubbel, vilket var hans mål, i Knights den här säsongen (13,7 poäng och 9,7 returer), kände han att han var redo att ta klivet till Kings – även om det förstås känns lite tråkigt att lämna killarna i Knights mitt under säsongen.

– Jag känner att jag har potential att utvecklas mycket. Bara att träna med Kings är lika utvecklande som att spela i superettan. Jag har gått framåt otroligt mycket som spelare den här säsongen av att vara med Kings, det är ett helt annat fokus, de andra spelarna ser till att man lyfter sig en nivå och man kräver mer av sig själv, säger han.

Han säger att hans främsta styrka som spelare är att han inte räds att spela fysiskt och att han är bra på att ta offensiva returer. Samtidigt medger han att fysiken måste bli bättre.

– Jag måste bli starkare, snabbare och mer uthållig, säger han.

Spelar man bara fem sekunder kanske uthålligheten inte är avgörande.

Men Mitch Petersen hoppas förstås på längre inhopp än så inom en snar framtid.