Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fem poäng av Heed när Skellefteå slog Växjö

Uttagen i landslaget, fem egna poäng mot Växjö och serieledning. Tim Heed hade många anledningar att vara glad under tisdagen. "Skönt att få det att släppa", sade den SSK-fostrade Skellefteåbacken.

Nästa vecka spelar Tre Kronor två landskamper mot Finland och Skellefteå är klubben som har flest representanter med.

Markus Svensson, Niclas Burström, Tim Heed, Jimmie Ericsson, Martin Lundberg och John Norman fanns alla på isen i 5–2-segern borta mot Växjö dagen efter uttagningen.

Och det var en som utmärkte sig speciellt mycket: backen Tim Heed, 25.

- Drömmer alltid om att få chansen i landslaget. Jättekul, så klart. Hoppas isen håller båda matcherna den här gången, skrattade han.

- Man får en boost. Hoppas det håller i sig och att man kan göra det bra när man får chansen.

Att formen är god visade han under tisdagen. Två mål och tre assist, där tre av poängen kom i numerärt överläge i mittperioden.

- Han sköt bra och gjorde en toppmatch, berömde Skellefteås tränare Hans Wallson.

Powerplayspecialisten själv sade så här:

- En liten islossning. Haft tungt med poängproduktionen. Förra året gick allt in, men den här säsongen har det varit mycket stolpe ut.

Hans två mål hamnade för övrigt i samma kryss.

- Ja, de satt bra där. Hann sikta in mig. Vi har otroligt skickliga spelare på varje position i powerplay. Och vi attackerade målet, hade bra trafik framför kassen och flyttade pucken bra.

De fem poängen kom dessutom mot klubben som Tim Heed tidigare varit två sejourer i. Först utlånad (från SSK) 2010–2011. Sedan tillbaka 2012–2013, men då fick han ytterst lite speltid i SHL och lånades i stället ut till allsvenska Västerås.

Året efter gick den offensive backen till Skellefteå, där han varit sedan dess, utvecklats och producerat poäng.

- Extra kul att göra det mot dem. Hade inte gjort mål mot Växjö här tidigare så skönt att spräcka den nollan.

- Först hade jag ett väldigt bra år i allsvenskan här. Kom tillbaka i SHL, men för vissa tar det lite längre tid att spela in sig i SHL och jag behövde ett år till i Skellefteå också innan jag var redo.

Segern gjorde att Skellefteå gick om Frölunda och upp i serieledning. På lördag möts lagen.

- En viktig vecka. Vi vill vara med i toppen och har inte slagit dem den här säsongen ännu. Det vill vi göra på lördag