Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fem mål av Nykvarnsbröderna – som jagar varandra i skytteligan: "Slipper stå bakom min brorsa"

Gammal är äldst?
Ahlroth var ett av helgens namn i SSL. Lillebror Karljohan var avgörande med två mål för Växjö på söndagen. Men storebror var värre. Valdemar Ahlroth klättrar i skytteligan efter ett hattrick för Storvreta,

Valdemar Ahlroth var en anledning till att Karljohan valde just Växjö. Men inför den här säsongen flyttade storebror till Uppsala och Storvreta. Och i varsitt topplag ser bröderna eventuellt ut att kunna mötas i slutspel framåt våren.

Under tiden jagar de varandra i skytteligan.

På söndagen sköt Karljohan Ahlroth två mål i Växjös 4–2-seger mot Linköping. Det gör att 20-åringen redan bättrat sin notering på 13 mål från sin rookie-säsong i SSL i fjol.

– En trygghet har ju försvunnit. Det är jättetråkigt att han (Valdemar) har lämnat, men jag känner själv att jag kommit in i gruppen och slipper stå bakom min brorsa. Det kan vara ganska skönt, sade forwarden till Smålandsposten efter matchen.

Men släkten är värst, som det heter.

I Umeå sköt storebror tre mål i Storvretas 11–6-seger mot Team Thorengruppen på lördagen. Valdemar är nu uppe i 20 mål på lika många matcher – och bara fem mål från sin bästa säsong i karriären.

Efteråt fick han beröm av sin tränare för att dragskottsspecialisten sköt direkt.

– Det var också kul att se Ahlroths mål när han knäppte till direkt. Jättekul, säger Stefan Forsman till UNT.