Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Felparkerade ”i nöd” - frias från bot

En Södertäljebo parkerade fel utanför sjukhuset då hans gravida sambo höll på att föda. Han bestred parkeringsboten med hänvisning till nödsituationen, men polisen stod fast vid beslutet.

Annons

Nu friar tingsrätten mannen från parkeringsboten.

Det var den 30 oktober som mannen skulle in på akuten med sin sambo. Då förlossningen redan var i gång bedömde mannen att han var tvungen att parkera bilen på snabbast möjliga sätt. Han ställde sig mot färdriktningen men i en avlastningsficka för att vara så lite i vägen som möjligt.

25 minuter senare var barnet fött och när mannen och hans sambo hade landat flyttade han på fordonet, vilket ett intyg från en barnmorska på sjukhuset visar.

Polisen anser att situationen inte utgör skäl för att undanröja betalansvaret – men tingsrätten anser att mannen befann sig i en nödsituation och handlade på ett försvarligt sätt och upphäver polisbeslutet.