Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Felix Michels oväntade chans – i Turkiet

Syrianskabacken Felix Michel, 22, saknades på torsdagens träning. Anledningen? Han provtränar i Turkiet – efter en landslagsspelares rekommendation.

Felix Michel har trots Syrianskas svaga säsong fått sitt genombrott i den rödgula tröjan den här säsongen. Och nu tittar en utländsk klubb närmare på honom.

På nära håll, minst sagt.

LT-sporten kan avslöja att den 22-årige mittbacken sedan i onsdags är i Turkiet och provtränar med Erkan Zengins klubb Eskisehirspor, i samband med lagets höghöjdsläger under försäsongen.

– Ja, det stämmer, bekräftar Felix Michel när LT-sporten når honom.

Och det är just Erkan Zengin som har öppnat dörren för Syrianskabacken. Under träningarna med Södertäljeklubben inför EM fastnade landslagsmittfältaren för Michel – och rekommenderade nu sin nygamla klubb att ta en närmare titt på honom.

– Det har varit jättebra. Häftigt. Det är annorlunda. Professionellt. Den största skillnaden är allt runtomkring. Runt 15 ledare är med hela tiden. Själva träningarna är bra. Med bra tempo. Fotbollsbiten är ganska lik, men med bättre tempo. Och det har gått bra. Jag har kört på, säger Felix Michel.

Hur ser du på den här chansen som dök upp?

– Det kom ju lite från ingenstans. Jag har inte tagit något så här stort steg förut. Det är en skithäftig chans och man måste ta den, säger mittbacken, som har kontrakt med Syrianska säsongen ut.

Felix Michel har tillhört Syrianskas A-trupp i fyra säsonger. I år har det verkliga genombrottet kommit, med tio starter för klubben så här långt. Och nu kan nästa steg vara nära.

– Den här säsongen har varit skadefri. Jag har väl haft lite tur där att Zengin tränade med oss och gillade mig. Men jag har alltid vetat att det funnits något i mig. Potential. Jag har inte alltid varit seriös. Nu är jag seriös och det går undan, säger han.

Eskisehirspor ramlade i våras ur den turkiska högstaligan.

Felix Michel flyger hem på fredagen och ska – förutsatt att det inte blir en övergång innan dess – vara tillgänglig för Syrianskas match mot Trelleborg på söndag.

Läs även: Sportchefen - "Kan bli en bra affär"