Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Felaktig bild av Täljegymnasiet

Jag ifrågasätter sakligheten i LT:s artikel om Täljegymnasiet (LT, 8 juni). Jag vet att skolan med rektorn i spetsen bedriver ett oerhört seriöst arbete för att höja elevernas resultat, få bort oacceptabla beteenden i form av exempelvis fusk samt öka tryggheten på skolan.

Intrycket läsaren får är att skolan förstör elevernas framtidsdrömmar. Jag undrar vilken faktakontroll som gjorts kring till exempel elevernas närvaro, som är avgörande för deras prestationer, liksom om de verkligen hade toppbetyg i matte från grundskolan som de säger?

Skolinspektionens senaste tillsyn visar att Täljegymnasiet har högsta resultat på just betygsättning?

Eleverna säger att de inte fått någon hjälp från skolan. Jag har hört att elevhälsan funnits med vid varje lektion sedan misstanke om kränkningar förts fram. Sedan skolan fått veta att vikarien inte fungerat har eleverna fått undervisning av en annan behörig mattelärare hälften av tiden. Skolan erbjuder extramatte två gånger i veckan – har eleverna alls deltagit i denna?

Om de traditionella medierna ska kunna behålla sin trovärdighet får det vara ett slut på att driva personliga agendor på bästa plats i tidningen. Vi läsare vill ha neutrala, korrekta artiklar som återspeglar verkligheten.

Engagerad medborgare och Södertäljebo

Svar: Du gillar uppenbarligen inte denna artikel. Det faktum att du inte gör det är förstås inte samma sak som att den är ”osaklig”.

Jag håller inte med dig i din slutsats av artikeln. Jag tycker att detta är ett gott journalistiskt hantverk, där vi som brukligt hört båda parter och hämtat in information från flera olika håll.

Eleverna och rektorn har olika syn på det hela. Båda får ge sin syn på saken. LT tar naturligtvis inte ställning till någon av versionerna. Detta är just en artikel som är neutral, korrekt och som återspeglar verkligheten.

Vi borde alla lyssna mer på unga människor. Inte förminska deras åsikter.

Daniel Nordström

chefredaktör och ansvarig utgivare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare