Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fel Tommy förde SD:s talan i debatten

Den nya gruppledaren var på plats – men den gamla fick föra debatten. Sverigedemokraterna kom i fokus under budgetdebatten.

Annons

Efter att ha varit frånvarande i kommunstyrelsen kom SD:s nye gruppledare Tommy Blomqvist, mannen som skatteverket ska utreda var han bor, i Nykvarn eller Södertälje, till fullmäktige i går.

Men efter att ha valts in på 15 kommunala poster, varav som gruppledare och ordinarie i kommunstyrelsen, förblev Blomqvist tyst.

Förre gruppledaren Tommy Hansson:

–Det finns inga regler emot att vice gruppledare för debatten. Även om jag gärna sluppit, sa Hansson.

–Jag lovar att återkomma och sträcka på ryggen när jag blivit varm i kläderna. Kanske på nästa fullmäktige, sa Blomqvist till LT i en paus.

Motståndarna kritiserade:

– Jag hörde SD:s företrädare prata om att ta seden dit man kommer hela fyra gånger under anförandet. Men själva följer de inte seden. Här inne är seden att gruppledaren talar i gruppledardebatten, sa Boel Godner (S) surt.

–Förvirrande, jag trodde det var gruppledaromgång, sa KD:s Veronika Westergård spydigt när Tommy Hansson svarat. Men ni verkar ha det rörigt i partiet.

–SD sköter inte sina åtaganden. De har inte lämnat en fullständig budget, och inte fått ut den i tid, dundrade Ewa Lofvar Konradsson (MP).

Första uppdraget 2011

Tommy Blomqvist fick sitt första politiska uppdrag i Södertälje mars 2011 då han blev ersättare i miljönämnden. I november 2011 blev han ordinarie ledamot i miljönämnden och socialnämnden. Januari 2012 blev han ersättare i kommunstyrelsen och ledamot i tekniska nämnden. Innan valet hade han ett tiotal olika uppdrag i politiska nämnderna och i kommunala bolagsstyrelser.

Källa: Södertälje kommun