Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fel Tommy förde SD:s talan i debatten

Den nya gruppledaren var på plats – men den gamla fick föra debatten. Sverigedemokraterna kom i fokus under budgetdebatten.

Efter att ha varit frånvarande i kommunstyrelsen kom SD:s nye gruppledare Tommy Blomqvist, mannen som skatteverket ska utreda var han bor, i Nykvarn eller Södertälje, till fullmäktige i går.

Men efter att ha valts in på 15 kommunala poster, varav som gruppledare och ordinarie i kommunstyrelsen, förblev Blomqvist tyst.

Förre gruppledaren Tommy Hansson:

–Det finns inga regler emot att vice gruppledare för debatten. Även om jag gärna sluppit, sa Hansson.

–Jag lovar att återkomma och sträcka på ryggen när jag blivit varm i kläderna. Kanske på nästa fullmäktige, sa Blomqvist till LT i en paus.

Motståndarna kritiserade:

– Jag hörde SD:s företrädare prata om att ta seden dit man kommer hela fyra gånger under anförandet. Men själva följer de inte seden. Här inne är seden att gruppledaren talar i gruppledardebatten, sa Boel Godner (S) surt.

–Förvirrande, jag trodde det var gruppledaromgång, sa KD:s Veronika Westergård spydigt när Tommy Hansson svarat. Men ni verkar ha det rörigt i partiet.

–SD sköter inte sina åtaganden. De har inte lämnat en fullständig budget, och inte fått ut den i tid, dundrade Ewa Lofvar Konradsson (MP).

Första uppdraget 2011

Tommy Blomqvist fick sitt första politiska uppdrag i Södertälje mars 2011 då han blev ersättare i miljönämnden. I november 2011 blev han ordinarie ledamot i miljönämnden och socialnämnden. Januari 2012 blev han ersättare i kommunstyrelsen och ledamot i tekniska nämnden. Innan valet hade han ett tiotal olika uppdrag i politiska nämnderna och i kommunala bolagsstyrelser.

Källa: Södertälje kommun