Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Farstanäs camping redo för Pigge

50 till 100 nya stugor på Farstanäs camping kan bli verklighet om några år.
Ett avtal mellan företaget Drömstugan och campingen är nu klart.

Året runt-boende och pool så att man kan bada inomhus även när det regnar. Det är några av Drömstugans planer. Men för att de ska köpa och ta över campingen måste en byggplan bearbetas och godkännas av Södertälje kommun. I den ingår att se över vad grannar anser och hur många nya stugor naturen tål. Får företaget bara tilllåtelse att bygga 20 stugor struntar de i det.

– Det lönar sig helt enkelt inte för att driva en året runt-anläggning, säger ägaren Pigge Werkelin.

Men målet är alltså mellan 50 och 100 stugor som semesterfirare kan köpa som en del i en bostadsrättsförening och sedan få hjälp att hyra ut när de själva inte är där. Tält- och husvagnsplatser ingår

i området.

Tidigare har Drömstugan kritiserats för att riskera att förstöra naturen där de planerar stugbyar.

– Det kommer alltid finnas de som tycker att vi förstör för att det inte ser ut som det gjorde tidigare. Men vi ska inte förstöra naturen på Farstanäs, säger Pigge Werkelin.

Han hoppas att Lena Eriksson, som driver campingen i dag, ska finnas med även i framtiden. Själv vill hon inte kommentera försäljningen.

Möblerade stugor

Drömstugans fritidshus kostar mellan 990 000 kronor och 1,8 miljoner kronor att köpa och går att hyra ut när du själv inte är på plats.

De små stugorna är cirka 30 kvadratmeter stora och har ett kombinerat all- och sovrum.

Den större varianten ­ligger på mellan 45 och 49 kvadratmeter och innehåller två separata sovrum.

Alla stugor köps fullt möbler­ade.

Hittills har Drömstugan stugbyar på Gotland, i Falun, Leksand, Gränna och Västervik.