Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Färre dör men fler skadas i trafiken

Endast en person omkom i trafiken i Södertälje, Nykvarn och Gnesta under år 2009.
Men enligt Vägverkets preliminära statistik var det samtidigt fler som skadades allvarligt i trafiken.

Endast en person dog i trafiken i Södertälje, Nykvarn och Gnesta under 2009, mot tre 2008. Och det var tidigt på nyårsdagen det nya året som en 22-åring från Södertälje dog efter att ha åkt av vägen i Enhörna efter ha gjort ett inbrott i en matvarubutik.

Däremot har antalet svårt skadade ökat, allra mest i Södertälje kommun där 43 skadade svårt mot 37 2008.

Södertälje och Nykvarn tillhör region Stockholm (Stockholms län och Gotland) i Vägverkets uppdelning, och i den regionen minskade dödsolyckorna kraftigt 2009. 37 människor omkom i trafiken under året, nio färre än 2008.

– Under året har vi justerat hastigheterna och anpassat hastighetsgränserna efter hur säkra vägarna är. Vi vet att hastigheten är helt avgörande för hur allavrliga följder en trafikolycka får, säger Karin Stadler, sektionschef på Vägverket region Stockholm.

De vanligaste olyckorna är fortfarande singelolyckor på de mindre vägarna och olyckor där oskyddade trafikanter är inblandade.